Pompierii brăileni vor putea acum acţiona şi la Făurei, localităţile învecinate, iar gama intervenţiilor include toate urgenţele care pun în pericol viaţa oamenilor. Primele echipaje SMURD la Brăila au fost înfiinţate în 2009 şi toate cele trei subunităţi şi-au dovedit eficienţa.
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei a fost operaţionalizat în luna octombrie fiind a patra staţie din judeţ, pe lângă cele de la Brăila, Ianca şi Însurăţei. Serviciul are în dotare o autospecială de intervenţie încadrată cu 16 paramedici - pompieri. Ambulanţa de tip SMURD a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila prin Programul Operaţional Regional, pe proiectul “Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea sud-est”. Acesta a fost derulat de Asociaţia de dezvoltare intercomunitară sud-est pentru situaţii de urgenţă, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi a Primăriei Făurei.
“Scopul înfiinţării acestei staţii SMURD a fost acela de a scurta timpul de răspuns la solicitările medicale, iar beneficiarii săi sunt cei aproximativ 30.000 de locuitori din oraşul Făurei şi localităţile învecinate. Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD Brăila include toate urgenţele ce pun în pericol viaţa persoanelor, cum ar fi: accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi nu în ultimul rând, accidente cu multiple victime.
Încă de la înfiinţarea primelor echipaje SMURD, în anul 2009, în Brăila toate cele trei subunităţi de intervenţie şi-a dovedit eficienţa, intervenind prompt în ajutorul celor care aveau nevoie urgen