Sărbătoarea hramului Chişinăului a început la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului“ şi a continuat cu inaugurarea oficială. Locuitorii şi oaspeţii Chişinăului au fost matinali şi au dat buzna la standuri şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale chiar de dimineaţă.
Un spectacol de inaugurare a fost dat de faimoasa echipă de actori din Alba-Iulia, Garda Romană de la Apulum. Dacii şi romanii au făcut un spectacol de sărbătoare lângă arcul de triumf, iar actorii au vorbit din numele personajelor cruciale pentru istoria basarabenilor: Traian, Mihai Viteazul, Horia şi personalităţile din perioada paşoptistă.
Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus din acest an o nouă modalitate de a serba hramul Chişinăului. „Hramul este o sărbătoare a fiecărei familii şi a fiecărui gospodar. De aceea, după slujba de dimineaţă, trebuie servit un pahar de vin la o masă festivă“, a subliniat primarul general. La masa de sărbătoare, Chirtoacă a dat cep unui butoiaş de must făcut de tatăl său şi a servit oaspeţii şi primarii oraşelor înfrăţite cu Chişinăul. Foto Scene istorice de Hramul Chişinăului
Odată ce păhărelul de must a fost dat peste cap, petrecerea a început în PMAN şi de-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Vânzătorii, antreprenorii şi întreprinderile de stat şi-au scos la standuri cele mai bune produse, însă deasupra tuturor domnea mirosul de firgărui. Oamenii au cercetat atent toate standurile, de la bijuterie, covoare, ulcele sau icoane, până la miere, plăcinte, lactate şi vin. Nici muzica populară nu a lipsit. Aceasta răsună în continuare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar şi pe porţiunile de stradă destinate fiecărui sector.
Chişinăuienii şi oaspeţii capitalei au venit în centrul oraşului cu întreaga familie şi au ţinut să ureze Chişinăului o viaţă cât mai lungă. „Doresc oraşului prosperare, iar oamenilor - să revină acasă, să aibă gr