Fără teren desemnat şi fără un buget anunţat, promotorii noului proiect-mamut al Clujului au mers la München, în căutare de finanţare.
Vizitatorii târgului Expo Real opriţi la standul cu date despre proiectele Transilvaniei s-au arătat interesaţi de orăşelul inovării, de domeniul energiei regenerabile şi de cel al bioeconomiei, susţin reprezentanţii IT Cluster Cluj (ITCC), promotor al Cluj Innovation City (CIC).
ITCC, organizatorul deplasării, a participat săptămâna trecută la Târgul Investiţional Internaţional Expo Real München, în parteneriat cu administraţia locală, Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca şi administratorul parcurilor industriale Tetarom, cu scopul declarat de a promova proiectele zonei. „ITCC a susţinut în cadrul Târgului Expo Real München peste 60 de întâlniri cu companii şi oameni de afaceri interesaţi să investească în regiunea Cluj, 12 dintre aceştia manifestându-şi intenţia de a veni cât de curând în România pentru a discuta în detaliu proiectele de investiţii. Potenţialii parteneri au manifestat un interes crescut în special pentru proiectul CIC, dar şi pe zona investiţiilor în energia regenerabilă şi a bio-economiei", au transmis reprezentanţii ITCC.
Oficialii şi oamenii de afaceri din delegaţia reprezentând Transilvania au discutat cu 30 de potenţiali investitori, accentul fiind pus pe infrastructură, energie şi dezvoltare urbană şi tehnologică, reiese din analiza post-eveniment. „În ceea ce priveşte cel mai mare proiect investiţional al clusterului, CIC, au avut loc întâlniri cu investitori şi reprezentanţi ai autorităţilor din Orientul Mijlociu, cu companii specializate pe dezvoltarea de proiecte de anvergură similară în alte părţi ale lumii, dar şi cu companii de asistenţă juridică, care să asigure expertiza legislativă necesară privind parteneriatele publice-private", susţin reprezentanţii ITCC.