Închisă timp de patru ani pentru reabilitare, Piaţa Amzei a fost redeschisă de câteva zile publicului larg. Împărţită pe trei nivele, piaţa are în prezent 90 de tarabe unde se vând legume, fructe, carne, produse lactate şi peşte. Preţurile la produsele agroalimentare comercializate sunt comparabile cu cele întâlnite în pieţele de cartier.
O mare parte a vânzătorilor sunt producători locali. „În general, avem produse româneşti. Ne-am propus chiar dacă este o piaţă din Centrul Capitalei să fie comparabilă cu pieţele de cartier în privinţa preţurilor. Nu vrem să fie ca înainte o piaţă dintre cele mai scumpe”, a spus Oana Puiu, reprezentanta pieţei.
În Piaţa Amzei, o tarabă de închiriat costă 1.200 de lei pe lună, în timp ce un stand pentru produse lactate şi din carne ajunge la 2.000 de euro.
Filofteia Ţuţuianu vine de 30 de ani cu mere de Voineşti în Piaţa Amzei. „Până acum am stat la Piaţa 1 Mai, dar cum am văzut că s-a deschis aici, mi-am lăsat băiatul acolo şi am venit eu aici”, spune femeia. Pentru a-şi atrage clienţii ţine preţurile mai jos, măcar pentru o perioadă. Merele Ionatan de Voineşti costă 4,5 lei, iar merele Golden de Voineşti ajung la 5 lei. Cartofii se vând la Amzei cu 2,5 lei.
Sus, la primul etaj, sunt galantarele cu produse din carne şi lapte. Daniel Popa a venit de la Botoşani cu produse din carne afumată la lemn natural. Ficatul de porc costă 10 lei/kg, cârnaţii proaspeţi 19 lei/kg. Alături, se vând produse tradiţionale de la Sibiu: telemea de oaie 21 lei/kg, telemea de vacă 18 lei, telemea de bivoliţă 19 lei. La standul cu peşte produsele sunt aduse de la crescătorie sau, după caz, din Grecia. Un kilogram de caras mic costă 8 lei/kg, crap sălbatic -20 lei/kg, caracatiţă- 80 de lei/kg, icre roşii-35 lei/100 grame.
Fiecare comerciant care vinde în Piaţa Amzei primeşte pe lângă taraba propriu zisă o cam