Este cunoscut faptul că femeia modernă poate îmbina cu succes viaţa de familie şi rolul de mamă, cu cel al femeii de carieră. Dacă în trecut femeii îi era asociat statutul de casnică, în societatea modernă, ,,ea” poate ocupa chiar şi funcţii de conducere.
Iată câteva trucuri pentru a face faţă cu brio atât serviciului, cât şi sarcinii.
Cum îi dai şefului vestea?
În prezent, multe femei evită să îşi anunţe sefii în primele luni de sarcină, tocmai datorită unei posibile reacţii negative venite din partea acestuia. De aceea, este foarte bine, ca viitoare mămică, să îţi cunoşti drepturile şi avantajele de care poţi beneficia ca angajat.
Având în vedere că aproape jumătate din zi o petreci la serviciu, trebuie anunţate din timp problemele pe care le vei putea întâmpina pe parcursul acestui interval orar.
Însă trebuie să demonstrezi şefului că poţi să dai dovadă de acelaşi nivel de competenţă ca şi înainte de sarcină, deoarece în anumite cazuri, superiorii privesc sarcina ca pe un obstacol în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.
Neplăcerile din timpul sarcinii
Având în vedere greţurile matinale din primul trimestru şi starea generală de oboseală, încă de la începutul sarcinii este indicat consultul şi sfatul ginecologic legat de ameliorarea acestor problemelor.
De asemenea, nu ezita să discuţi acest subiect cu şeful/a şi colegii de birou, deoarece în timpul sarcinii nu este cazul să faci orele suplimentare. Chiar dacă te simţi obosită mai tot timpul şi lipsită de vlagă, încearcă să te motivezi şi să duci sarciniile primite la bun sfârşit.
Mediul de lucru şi riscurile aferente
Condiţiile de la serviciu au un rol extrem de important când vine vorba de sarcină. Dacă acestea prezintă un pericol pentru tine sau pentru făt, indicat este să ceri sfatul medicului şi să discuţi cu șeful despre o eventuală schimbare tempo