Cursa obţinerii trofeului „Mărul de aur” pentru oraşul lui Brâncuşi s-a încheiat. Ieri, jurnaliştii străini au participat la ultima demonstraţie de tradiţie, alături de oficialităţile judeţului. Evenimentul a avut loc în perioada 11-14 octombrie, iar jurnaliştii străini şi specialiştii în turism au luat parte la un infotrip intitulat „Trăiţi Povestea Gorjului – Explorând Grădina Carpaţilor – Documentare FIJET”. Presa străină a rămas plăcut impresionată şi a lăsat să se înţeleagă că Gorjul va primi „Mărul de aur”, anul viitor.
La Târgu-Jiu au fost prezenţi, la întâlnirea cu autorităţile judeţene, jurnalişti şi reprezentanţi ai Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din ţări precum Croaţia, Italia, Estonia, SUA, Rusia, Slovenia, Bulgaria, Cehia, Belgia, Spania, Serbia, Suedia, Slovacia şi Canada. Discuţiile cu cei 16 jurnalişti au fost prolifice, aceştia lăsând să se înţeleagă că Târgu-Jiul merită din plin „Mărul de aur”.
„Susţinem această iniţiativă şi vom face toate demersurile pentru a avea succes. Vrem să credem că delegaţii care au stat patru zile în Gorj au aflat povestea Gorjului şi au suficient de multe argumente pentru a vota cu Gorjul. Noi nu avem proiecte doar pentru această competiţie, ci ele vor fi implementate şi în anii viitori. Vrem ca Gorjul să devină o destinaţia turistică recunoscută, cu o ofertă variată pentru cât mai multe tipuri de turişti. Este un ţel la care aspirăm şi ne-am înscris deja pe coordonata dezvoltării turistice a judeţului Gorj”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Obţinerea trofeului „Mărul de aur” va garanta oraşului de pe Jiu o promovare turistică de amploare, dar şi înscrierea monumentelor sculptorului Constantin Brâncuşi în patrimoniul UNESCO, mult mai uşor.
Cursa obţinerii trofeului „Mărul de aur” pentru oraşul lui Brâncuşi s-a încheiat. Ieri,