Complexul Energetic Oltenia a reuşit să încheie contractul de vânzare de 2,1 milioane de MWh, cumpărătorul fiind cel mai mare comerciant privat de pe piaţa românească de energie. În urma tranzacţiei de vineri, societatea câştigătoare a fost declarată Tinmar Ind, care a venit cu un preţ mai mare doar cu 0,03 lei faţă de valoarea estimată, astfel că întreg pachetul de energie va fi cu doar 65.000 de lei mai mare, sumă infimă având în vedere că valoarea lui este de aproape 100 de milioane de euro. Firma patronată de Augustin Oancea nu este străină de afacerile cu energie din Gorj, pentru că în vară a inaugurat un parc fotovoltaic la Târgu-Cărbuneşti.
CEO a înregistrat un record, vinerea trecută, semnând un contract uriaş pentru vânzarea de energie, valabil până în martie 2015, a cărui valoare este de peste 400 de milioane de lei. Cu această tranzacţie, CEO are asigurată funcţionarea în regim de permanenţă a cinci grupuri energetice şi, chiar dacă preţurile nu sunt unele foarte bune, asigură stabilitate, după cum precizează oficialii companiei.
Potrivit estimărilor, Complexul Oltenia va avea asigurat un nivel de funcţionare undeva la 1.100 de MW putere, pentru întreaga cantitate de energie vândută în 2014, valoarea totală a contractelor fiind de peste 750 de milioane de euro.
Unul dintre cele mai mari este cel încheiat vineri de complex pe OPCOM, operatorul pieţei de energie din ţară. Contractul presupune vânzarea unui pachet de energie la o putere de 200 de MW în bandă, începând cu 1 ianuarie 2014 şi până pe 31 martie 2015, adică nu mai puţin de 10.919 ore. Asta înseamnă o cantitate de 2.183.800 de MWh pe care complexul îi va furniza câştigătorului licitaţiei, Tinmar Ind, la preţul de 184,03 lei/MWh, puţin peste valoarea estimată de 184 lei/MWh. Tranzacţia îi va asigura Complexului Oltenia nu mai puţin de 401,8 milioane de lei pe perioada derulării c