Costul abonamentelor este de 49 de lei pe lună pentru Digi Net Fiberlink 500 şi de 59 de lei pe lună pentru Digi Net Fiberlink 1000, se arată într-un comunicat al companiei. Preţul include TVA.
Pot opta pentru noile abonamente atât persoanele fizice, cât şi companiile din peste 150 de localităţi, din oraşe şi zonele rurale, conform reprezentanţilor companiei.
Instalarea presupune schimbarea mufei de la capătul cablului de fibră optică şi existenţa unui router care să suporte viteze de până la 1Gbps.
Pentru viteza maximă, placă de reţea a calculatorului trebuie să permită viteze de până la 1 Gbps.
Nici concurenţii celor de la RCS nu se lasă mai prejos şi oferă abonamente care trimit oraşele din România pe primele locuri în ceea ce priveşte rapiditatea internetului.
UPC
UPC – Fiber Power 200 Mbps în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Ploieşti, Galaţi, Iaşi, Bacău, Sibiu, Constanţa, Vatra Dornei, Târgu Neamţ, Târgu Frumos, Tăndărei, Caracal.
Vitezele în download ajung până la 200 Mbps, iar în upload până la 6 Mbps. Viteza la upload mi se pare de-a dreptul penibilă raportat la cei până la 100 Mbps ai RCS&RDS.
Cost lunar – 40 de lei.
Romtelecom
Viteza în download urcă până la 100 Mbps, la upload se rezumă la maximum 32 Mbps, include router Wi-Fi SmartBox oferit gratuit, abonament de telefonie Voce Zero, acces la VOYO pentru un an de zile.
Preţ – 47,43 lei.
AKTA
69 lei pentru Extra şi maximum ai parte de 50 Mbps în download. Viteza la upload nu este specificată pe site-ul lor.
Un oraş din România deţine recordul mondial pentru cea mai mare viteză a Internetului.
Potrivit Net Index,citat de ziare.com Timişoara se află în fruntea listei.
Viteză de descărcare a fişierelor din oraşul din vestul României este de 90,27 Mbps, aproape dublă faţă de ocu