Scris de A.S. - În primăvară, conducerea Primăriei Timişoara a anunţat că va achiziţiona microbuze, apoi primarul Nicolae Robu a explicat că doreşte de fapt minibusuri, directorul RATT, Ioan Goia, spune că au fost iniţiate demersurile pentru cumpărarea de autobuze de mică sau medie capacitate mai exact. Vorbim despre 15 noi mijloace de transport în comun. Goia estimează că în prima jumătate a anului viitor vor fi puse deja în circulaţie.
„Suntem pregătiţi cu documentaţia tehnică, mă refer la caietul de sarcini, cu toate condiţiile legate de asigurarea dotărilor tehnice cu care ne-am obişnuit la autobuzele Mercedes, urmează procedura de întocmire a fişei de date de achiziţii în cadrul municipalităţii (…) O să dăm drumul şi la această procedură pe SEAP pentru achiziţia de autobuze de mică sau medie capacitate. Poziţia este în bugetul local, vor fi ultimele autobuze pe motoare diesel pe care le vom achiziţiona. Nu sunt microbuze, sunt transformate, sunt cu podea coborâtă şi cu locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, întrunesc toate condiţiile de autobuz de transport public local, şi nu de interjudeţean sau interurban. Minibusurile se duc până în zona capacităţii de 8+1, astea vor avea 30 de locuri per total, dintre care 14 sau 16, în funcţie de opţiunea noastră, pe scaune”, a declarat directorul general al Regiei Autonome de Transport Timişoara, Ioan Goia.
Reprezentanţii RATT au deja şi o analiză cu privire la viitoarele trasee ale acestor mini-autobuze. Goia spune că în principal ar urma să fie folosite pentru a transporta copii la şcoală, pentru cursele metropolitane şi pentru a asigura legătura între diferite cartiere ale Timişoarei.
„Este un autobuz de medie capacitate pe care îl doresc şi occidentalii. L-am dorit şi noi, pentru traseele metropolitane în mod special şi transportul elevilor, deoarece sunt curse punctuale pe care le facem pentru şcola