Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat marţi, 15 octombrie, că relansarea Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului nu este un "obiectiv prioritar pentru judeţul Sibiu". Şeful administraţiei judeţene spune că CJ nu poate să suporte în întregime renovarea liniei de cale ferată, dar nu exclude varianta unei asocieri între mai multe firme şi primăriile din zonă pentru relansarea rutei parcursă de Mocăniţa.
Întrebat în conferinţă de presă care este poziţia CJ Sibiu faţă de ultimele încercări ale Asociaţiei Mioritics şi VIVA EASTPART de a relansa proiectul "Salvarea Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului", preşedintele CJ Sibiu nu a exclus varianta unei colaborări între autorităţile locale sibiene şi asociaţiile interesate de conservarea Măcăniţei.
"Există o asociaţie care are toate drepturile juridice să primească în chirie sau în concesiune linia de cale ferată.Le-am spus că, în măsura în care dânşii se angajează la un astfel de proiect să reabiliteze linia de cale ferată, şi vor găsi surse de finanţare pe fonduri europene, fiindcă ei susţin că o să fie astfel de surse în perioada următoare, dacă se pune problema unei colabări a CJ alături de Asociaţie, alături de toate primăriile din zonă, vom analiza această oportunitate. Cu votul consilierilor judeţeni vom decide dacă vom intra parteneri.Din punctul meu de vedere am putea să intrăm legal, parteneri, într-un asftel de proievt pe lângă o asociaţie care are obicetiv reabilitarea mocăniţei pe Valea Hârtibaciului", a precizat Ioan Cindrea.
Legat de faptul că iniţiatorii proiectului de relansare a Mocăniţei se pâng de faptul că "nu există un document oficial care să clarifice cine este administratorul" mocăniţei, fapt ce le înregunează demersurile, Cindrea a replicat: "Exista un administrator. De vreo 5 ani aceeaşi asociatie a avut in administrare, în concesiune,linia de cale ferată. A expi