- Social - nr. 201 / 15 Octombrie, 2013 Specialistii europeni in nutritie, citati de decsopera.ro, sunt unanimi in a sustine ca merele, consumate in stare naturala, scad colesterolul din sange. "Participantii la studiul nostru stiintific au consumat cate doua mere si jumatate pe zi, fructe de o marime destul de mare, timp de patru saptamani. In urma analizelor, am constatat un lucru imbucurator: nivelul colesterolului rau din sange a scazut cu 6%, iar cel total a inregistrat o scadere cu 7%, datorita consumului de mere. Cand participantii la acelasi studiu au consumat suc de mere, efectul nu a mai fost cel asteptat, ba chiar dimpotriva. Aceleasi valori au crescut cu 7%, respectiv 5%, atunci cand oamenii au consumat doua pahare de suc pe zi. Explicatia este una simpla. Procesarea merelor inlatura fibrele pe care ele le contin. Fibrele din mere se leaga de colesterol si il transporta afara din corp, acesta fiind mecanismul prin care ele scad nivelul lui”; explica oamenii de stiinta. (L.P.) - Social - nr. 201 / 15 Octombrie, 2013 Specialistii europeni in nutritie, citati de decsopera.ro, sunt unanimi in a sustine ca merele, consumate in stare naturala, scad colesterolul din sange. "Participantii la studiul nostru stiintific au consumat cate doua mere si jumatate pe zi, fructe de o marime destul de mare, timp de patru saptamani. In urma analizelor, am constatat un lucru imbucurator: nivelul colesterolului rau din sange a scazut cu 6%, iar cel total a inregistrat o scadere cu 7%, datorita consumului de mere. Cand participantii la acelasi studiu au consumat suc de mere, efectul nu a mai fost cel asteptat, ba chiar dimpotriva. Aceleasi valori au crescut cu 7%, respectiv 5%, atunci cand oamenii au consumat doua pahare de suc pe zi. Explicatia este una simpla. Procesarea merelor inlatura fibrele pe care ele le contin. Fibrele din mere se leaga de colesterol si il transporta