Mihai Gheorghe, director al direcţiei de preţuri din cadrul Institului Naţional de Statistică a discutat în emsiunea ZF Live de marţi, 15 octombrie, despre impactul reducerii TVA-ului la pâine asupra preţurilor.
Rata anuală a inflaţiei a coborât la 1,88%, apropiindu-se de minimul istoric, după ce preţurile de consum au scăzut în septembrie cu 0,6%, în principal ca urmare a ieftinirii pâinii în urma reducerii TVA.
Potrivit lui Gheorghe, contribuţia ieftinirii pâinii la scăderea inflaţiei a fost de 0,7 puncte procentuale, în contextul în care ponderea produselor de panificaţie în coşul de consum este de 6%.
TVA la produsele de panificaţie a fost redusă începând cu luna septembrie de la 24% la 9%.
Mihai Gheorghe, director al direcţiei de preţuri din cadrul Institului Naţional de Statistică a discutat în emsiunea ZF Live de marţi, 15 octombrie, despre impactul reducerii TVA-ului la pâine asupra preţurilor.
Rata anuală a inflaţiei a coborât la 1,88%, apropiindu-se de minimul istoric, după ce preţurile de consum au scăzut în septembrie cu 0,6%, în principal ca urmare a ieftinirii pâinii în urma reducerii TVA.
Potrivit lui Gheorghe, contribuţia ieftinirii pâinii la scăderea inflaţiei a fost de 0,7 puncte procentuale, în contextul în care ponderea produselor de panificaţie în coşul de consum este de 6%.
TVA la produsele de panificaţie a fost redusă începând cu luna septembrie de la 24% la 9%.