Senatorul independent de Buzău Constantin Popa a fost reprimit în Partidul Poporului-Dan Diaconescu – formaţiune politică pe listele căreia a devenit parlamentar pe 10 decembrie 2012 – şi din care a fost exclus la începutul lunii iunie, în urma unui „schimb de amabilităţi” pe care l-a avut cu mai mulţi lideri ai PP-DD, printre care şi preşedintele Simona Man, pe parcursul unei reuniuni politice.
Anunţul a fost făcut de preşedintele PP-DD Buzău, consilierul judeţean Eduard Dumitraşcu, care a precizat, însă, că timp de un an, Constantin Popa – care, înainte de excludere, era preşedinte al organizaţiei municipale – nu are dreptul să deţină vreo funcţie în partid. De cealaltă parte, senatorul Popa, care nu a reunoscut decizia de excludere - mai ales că, şi după acel moment, a rămas vicelider al grupului PP-DD din Senat -, spune că „este bine că cei din conducerea partidului s-au lămurit de câteva lucruri în ceea ce mă priveşte. Colegii mei senatori au informat, cu siguranţă, conducerea partidului în legătură cu activitatea mea parlamentară. în legătură cu funcţiile politice, eu nu am vizat vreodată un post în conducerea organizaţiei, aşa că domnul Dumitraşcu poate sta liniştit, nu vreau să-i iau locul”.
Celălalt parlamentar de Buzău ales pe listele PP-DD la legislativele de anul trecut, Gheorghe Coman, în prezent lider al organizaţiei judeţene a Partidului Conservator, va fi chemat, cu mare probabilitate, în instanţă, de conducerea centrală a partidului, alături de ceilalţi dezertori din această formaţiune politică. Conform angajamentelor, consemnate prin act notarial, luate de toţi cei care au candidat, pe 10 decembrie 2012, pe listele PP-DD, cei aleşi care părăsesc partidul îşi asumau plata unei despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro. Coman nu recunoaşte, însă, nici semnarea respectivului document şi, în plus, susţine că nu a migrat din partid,