Un somn odihnitor nu este un lux, ci o necesitate desfăşurarea optimă a programului zilnic. Totuşi, din ce în ce mai multe persoane au probleme cu somnul.
Vestea bună este că nu trebuie să te abonezi la somnifere dacă nu reuşeşti să închizi un ochi noaptea, ci mai degrabă, poţi să te concentrezi pe alimentaţie.
Russell Rosenberg, CEO la National Sleep Foundation, a clasificat alimentele în două categorii, potrivit „Natural News” : „promoterii somnului” şi „inhibitorii somnului”. Cercetări ştiinţifice au arătat că anumite tipuri de mâncare încurajează un somn bun, în timp ce altele întrerup momentele în care visăm.
Cireşele sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul care regulează ciclurile de somn. Consumul de cireşe sau orce alt derivat- prăjituri sau suc natural de cireşte- cu o oră înainte să te culci te poate ajuta să ai un somn mai liniştit.
Zaharurile naturale pe care el găsim în miere conduc tryptophan în creier, unde este convertit în serotonină, neurotransmiţătorul care încurajează relaxarea.
Bogate în magneziu, potasiu şi carbohidraţi care induc somnul, bananele sunt o gustare ideală înainte de culcare. În plus, potasiul susţine sănătatea cardiovasculară şi funcţionarea cognitivă.
Cartofii dulci sunt o altă sursă excepţională de potasiu şi ajută în relaxarea muşchilor, oferind o gamă completă de carbohidraţi, pentru un somn profund. Alt aliment bogat în potasiu este papaya.
Ceaiurile din ierburi, mai ales muşeţelul, coada-pisicii, valeriana şi pelinariţa, te duc către un somn profund şi liniştit.
Citeşte şi:
Riscurile la care se supun studenţii nedormţi care vor „să îngraşe porcul în ajun“
Riscurile asupra sănătăţii din cauza unei nopţi albe sunt destul de multe, dar atunci când asociezi această noapte albă cu multe doze de băuturi energizante, cu ceşti de cafe