Anul trecut, în luna decembrie, o buzoiancă de 70 de ani cădea victimă escrocilor care operează prin metoda „Accidentul”, lăsându-se păcălită de un necunoscut care s-a recomandat la telefon drept fiul său, trimiţându-i apoi acestuia într-un cont 1.300 de euro, ca să scape de un mare necaz care dăduse peste el.
Ca marea majoritate a victimelor înşelate prin această metodă, buzoianca a acţionat sub imperiul şocului emoţional produs la primirea veştii că fiul său a avut un accident şi
s-a grăbit să-i trimită bani fără să mai verifice dacă cel cu care stătuse de vorbă era chiar fiul său. Cel care o sunase de fapt era un gălăţean de 26 de ani, care la acea vreme se afla încă în libertate şi se specializase pe acest gen de infracţiune. Acesta a format numărul femeii la întâmplare, iar când a auzit glasul acesteia, şi-a început textul cu glasul sugrumat de plâns. I-a spus că este fiul ei şi că a comis un accident grav de circulaţie, motiv pentru care are nevoie urgentă de nişte bani pentru a plăti spitalizarea victimei şi pentru a-i da rudelor acesteia ca să nu depună plângere împotriva sa. I-a mai spus că o sună de pe un alt telefon şi i-a cerut să se grabească şi să nu ia legătura cu Poliţia, dându-i un număr de cont în care aceasta să-i transfere banii. Bătrâna a acţionat întocmai şi, la scurt timp, a virat în contul respectiv 1.300 de euro, fără a bănui că banii vor ajunge la un escroc.
Abia după ce a luat legătura cu fiul său, a aflat că acesta nu avusese niciun accident şi că nu îi ceruse niciodată banii respectivi. La vremea aceea, a făcut plângere la Poliţie, dar cercetările s-au întins pe durata a zece luni, anchetatorii neavând prea multe indicii pentru identificarea autorului.
La începutul acestei săptămâni au reuşit totuşi să îi dea de urmă, identificându-l în persoana gălăţeanului de 26 de ani. Între timp, acesta ajunsese deja la p