Numărul vrâncenilor care au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii este în continuă creștere, deşi în ultima săptămână temperaturile exterioare au mai crescut. În săptămâna 7 -13 octombrie, aproximativ 1.500 de vrânceni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii, mai mulţi decât săptămâna precedentă, când 1.300 de persoane au ajuns la medic din cauza acestor afecțiuni.
Potrivit informațiilor oferite de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, 1.145 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, 52 dintre acestea necesitând internare în spital. Cei mai afectați de viroze au fost copiii cu vârste între 5 și 14 ani, 341 de copiii fiind diagnosticați cu viroze. Cu pneumonii au fost diagnosticate 326 de persoane, 101 fiind internate în spital. Tot copiii cu vârste între 5 și 14 ani au fost cei mai afectați, la această categorie de vârstă fiind diagnosticate 93 de cazuri.
Pentru a preveni îmbolnăvirile, medicii din cadrul DSP au o serie de recomandări. Aceștia spun că trebuie evitate aglomerațiile şi contactul cu alte persoane bolnave. De asemenea, igiena este esențială, iar regimul de viață și alimentația trebuie să fie echilibrate. „Capul, mâinile și picioarele trebuie ferite de frig. Trebuie evitat consumul de alcool, tutun și cafea, dar este recomandat să se consume multe legume, fructe, produse lactate și cereale. Dacă, totuși, inevitabilul a avut loc, trebuie, înainte de toate, să fim consultați de medicul de familie, care stabilește diagnosticul și tratamentul adecvat. În această perioadă, sfaturile ar fi ca bolnavul să se izoleze de familie și comunitate pentru a nu-i contamina. De asemenea, nu trebuie ignorate nici remediile naturiste. Sunt recomandate tratamentele prescrise de medicul homeopat. Plus, o alimentație bogată în beta-caroten, vitamina C și zinc, iaurt, echinaceea, usturoi, o igienă strict