Iată câteva trucuri care te pot scăpa de răceală, fără să iei medicamente.
Suc proaspăt de legume - o salată de legume te poate pune pe picioare, dar dacă eşti sleit de puteri din cauza răcelii, este mult mai simplu să-ţi faci un suc natural de legume: un cocktail sănătos, plin de antioxidanţi care îţi vor întări sistemul imunitar. Dacă îţi este poftă de "ceva dulce", încearcă sucul de fructe.
Sandwich cu curcan - carnea de curcan este o sursă de proteină slabă care îţi întăreşte corpul şi-l energizează pentru a putea lupta cu boala.
Supa face minuni când eşti răcit: are efecte antiinflamatorii.
Te doare stomacul? Ai greţuri? Ghimbirul te ajută să calmezi aceste simptome. Adaugă ghimbir proaspăt sau măcinat mâncărurilor pentru a te pune mai repede pe picioare.
Puţin usturoi în mâncare (indiferent daca este supă sau tocăniţă, care n-ar necesită neapărat usturoi), te ajută să-ţi stimulezi sistemul imunitar. Usturoiul are şi efect antimicrobian şi ajută la decongestionarea căilor nazale.
Indiferent dacă este ceai verde, oolong sau ceai negru, toate aceste tipuri conţin antioxidanţi care vor stimula sistemul imunitar. Aburii de la ceaiul fierbinte te vor ajuta să eliberezi căile nazale. O linguriţă de miere şi zeamă de lămâie îţi vor linişti durerea de gât.
Bananele - le poţi mânca întregi, foliate sau pasate. Ele te vor ajuta să calmezi greţurile, stările de vomă şi diareea. În general copiii au aceste simptome când sunt răciţi, iar bananele sunt primul aliment, pe lângă orez, pe care medicii îl recomandă pentru recuperarea de după tulburările intestinale.
Ca şi bananele, pâinea prăjită ajută la recuperea după diareea provocată de răceală. Tags: raceala remedii alimente efecte antiinflamatorii
Iată câteva trucuri care te pot scăpa de răceală, fără să iei medicamente.
Suc proaspăt de legume - o salată de legume te po