Astăzi urmează să înregistrez emisiunea "Realitatea în Obiectiv", unde invitat este comisarul şef Mircea Vizitiu. Emisiunea va fi difuzată mâine, de la ora 20.00, un dialog în urma căruia sper să se limpezească câteva din lucrurile încă neclare legate de conducerea instituţiei. Nu mai este un secret pentru nimeni şi mai ales pentru cei implicaţi direct în activitatea structurilor de Poliţie faptul că după încetarea interimatului pe funcţia de inspector şef, zvonurile legate de cine conduce ori va conduce inspectoratul precum şi atacurile directe sau indirecte la adresa lui Vizitiu s-au intensificat, semn că fotoliul din biroul de pe Mihail Sebastian naşte patimi adânci.
Nu e o noutate: fostul inspector şef se judecă şi acum cu ministerul în încercarea de a se întoarce la vechiul loc de muncă.
Ce aş vrea să remarcăm este patologia instituţională legată de practica aceasta, a interimatelor interminabile, a funcţiilor ocupate pe delegări, a înlocuirilor condiţionate, a serviciului exercitat mereu pe un câmp de mine, mereu cu riscul de a nu ţi se prelungi mandatul dacă superi pe cine nu trebuie. În fond, situaţia de la vârful Poliţiei este similară celei de la conducerea şcolilor, acolo unde directorii sunt în interimat de ani de zile. Rezultatul? Peste 20 de miliarde de lei drenaţi către firmele clientelei politice PSD, adică în buzunarele lui Mangiurea şi Motoc şi, mai departe, cine ştie în câte alte buzunare. Un subiect despre care granzii Brăilei tac. Sper ca DNA-ul, Poliţia Economică sau Parchetul să se autosesizeze şi să cerceteze felul în care s-a pus la cale una dintre cele mai spectaculoase sifonări de bani publici din Brăila ultimilor ani. Subiectul este legat, fireşte, de alt caz fierbinte, cel al falimentării CET, unde, ce coincidenţă, domnul Mangiurea era unul dintre reprezentanţii CLM în AGA, ba, aş spune, liderul informal al agam