L-ai văzut pe rafturile supermarketurilor şi, cu siguranţă, ai aflat, urmărind filmele americane, că senvişul cu „peanut butter and jelly” (n.r. - unt de arahide şi gem) reprezintă alimentul preferat la micul dejun şi chiar cină al celor de peste Ocean. Dacă nu ai avut curaj să-l încerci până acum, află că untul de arahide, deşi are cam multe calorii, este extrem de sănătos şi furnizează organismului necesarul de proteine, grăsimi sănătoase, minerale, potasiu, fibre, micronutrienţi importanţi, resveratrol. Astfel, datorită compuşilor săi, untul de arahide protejează împotriva bolilor cardiovasculare, întârzie îmbătrânirea, reglează colesterolul, protejează împotriva Alzheimerului şi chiar a cancerului.
Deşi cantitatea necesară preparării unui senviş cu unt de arahide conţine în jur de 200 de calorii, acest aliment este unul foarte sănătos şi săţios, potoleşte rapid foamea, iar grăsimile conţinute sunt din categoria celor benefice organismului, reducând colesterolul rău şi riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. Însă trebuie să aveţi grijă atunci când alegeţi un borcan cu unt de arahide din multitudinea de sortimente prezente în supermarket şi anume, să fie fără adaos de grăsimi, uleiuri, zaharuri sau stabilizatori.
Beneficii:
- Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui datorită fierului pe care îl conţine.
- Reglează tensiunea arterială datorită magneziului, potasiului, calciului şi cuprului conţinute.
- Întârzie îmbătrânirea datorită resveratrolului, fitonutriet cu puternice proprietăţi antioxidante, ce oferă o protecţie mare împotriva bacteriilor şi a virusurilor, reduce inflamaţiile şi diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.
- Ne ajută să slăbim prin simplul fapt că este un aliment extrem de săţios. Înainte să ne sperie cele 200 de calorii cu care untul de arahide contribuie la un senviş, trebuie să luăm în considerare f