Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să elaboreze, împreună cu unele ONG-uri, un regulament de realizare şi utilizare a pistelor pentru biciclişti, pe care să îl supună aprobării consilierilor generali.
Directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Ion Dedu, a spus, marţi, după şedinţa Grupului de mobilitate urbană, structură în cadrul căreia primăria se consultă cu ONG-uri de profil pe tema transporturilor în Capitală, că municipalitatea a stabilit să realizeze, alături de "ONG-urile constructive", un regulament de realizare şi utilizare a pistelor pentru biclişti şi o hartă cu străzile pe care acestea vor fi amplasate.
Regulamentul urmează să se aplice atât celor care fac, cât şi celor care utilizează pistele, după aprobarea de către Consiliul General al Municipiului bucureşti (CGMB).
Potrivit lui Dedu, pistele de biciclişti vor fi făcute şi pe carosabil, şi pe trotuar, în funcţie de particularităţile fiecărei străzi, de dimensiunile acestora şi ale trotuarelor adiacente.
"Pista de biciclişti poate fi realizată şi pe carosabil, acolo unde este loc, bineînţeles separată de restul traficului şi, bineînţeles, separată şi de transportul public, dar şi în zone special dedicate, şi pe trotuar, şi în zonele comune. Că este zonă comună biciclist - autovehicul se apreciază pe fiecare stradă în parte în funcţie de posibilităţi", a mai spus Dedu.
Pe de altă parte reprezentanţii unor ONG-uri din Grupul de mobilitate susţin că trasarea pistelor de biciclişti pe trotuare nu va duce la dezvoltarea infrastructurii pentru biciclişti şi nu va contribui la decongestionarea traficului în Capitală.
Astfel, reprezentantul Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) Marian Ivan a spus că, prin punerea pistelor de biciclişti pe trotuar, se doreşte de fapt aducerea "mai multor