Sâmbătă, 19 octombrie 2013, ora 10.30, la sediul din strada Păcii nr. 4, Casa de cultură „Ion Caraion” a municipiului Buzău şi Cenaclul umoriştilor „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim” organizează lansarea volumului „Umor pe toate feţele - Cenaclul Nigrim” de Mihai Sălcuţan.
Evenimentul are loc în cadrul manifestărilor ce marchează împlinirea a 90 de ani de la fondarea Casei de cultură a municipiului Buzău.
Cartea prezintă o istorie a Cenaclului Nigrim, care anul acesta a împlinit 14 ani de activitate neîntreruptă, precum şi o culegere din creaţia membrilor acestuia. Ca cenaclu de umor ce se respectă, prezentarea este făcută sub forma unui catren: Responsabilitate, la 14 ani de la fondarea cenaclului Vom termina de-acum cu gluma,/ Anul ăsta-ncepe chinul,/ Uităm de tată şi pe muma /…Că ne scoatem buletinul!
În acest răstimp, membrii cenaclului au publicat 49 volume de autor, 6 volume în colaborare, au apărut în 76 de antologii şi culegeri de epigramă, au câştigat 97 de trofee la concursurile naţionale de gen, au postat peste 21.000 de epigrame scrise sau traduse în limba română ale unui număr de 1.100 de autori români şi străini pe blog Epigrame. Citatepedia. ro.
Cenaclul Nigrim este coorganizator, împreună cu Casa de cultură „Ion Caraion” a municipiului Buzău, al Festivalului Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare”, o adevărată perlă a coroanei activităţilor sale, care a ajuns în anul 2013 la cea de a XIV-a ediţie. Urcând an de an treptele afirmării, a devenit un punct de reper între festivalurile de gen din ţară sau, cum a declarat presei buzoiene maestrul George Petrone, „un festival de Formula 1”. Aprecieri similare au fost făcute, în repetate ocazii, de multe personalităţi cunoscătoare ale fenomenului epigramatic, care deţin termenii de comparaţie corespunzători.
Reputaţia Cenaclului Nigrim a determinat hotărârea decern