Cu toate că au obţinut rezultate mediocre la examenul maturităţii, liceele cu procente demne de topul ruşinii au la cârmă directori ale căror calităţi didactice şi profesionale nu pot fi puse sub semnul întrebării. Cel puţin aşa reiese din raportul întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava (IŞJ), raport ce consemnează calificativele obţinute de directorii de licee la evaluarea activităţii profesionale din anii de învăţământ 2011-2012 şi 2012-2013.
Astfel, mai toate liceele din Suceava care au înregistrat rezultate slabe la examenul de final de liceu au în comun nu doar acest tablou sumbru, ci şi faptul că toţi directorii lor au calităţi profesionale remarcabile, potrivit calificativului cu care au fost evaluaţi de IŞJ.
Directorul liceului cu nici un promovat la bac a primit tot FB
La început de fiecare an şcolar, directorii tuturor instituţiilor de învăţământ din judeţ primesc un calificativ de evaluare aferent anului şcolar precedent. Fişa de evaluare a directorilor conţine o serie de indicatori de performanţă, iar managerii sunt notaţi pentru rezultatele din domeniile: Curriculum, Resurse umane, Resurse financiare şi materiale, Dezvoltare şi relaţii comunitare.
Cu excepţia liceelor particulare, directorii liceelor şi colegiilor care în ultimii doi ani au obţinut rezultate slabe şi foarte slabe la bacalaureat au fost notaţi cu „Foarte bine” pe linie. Este vorba despre Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, Liceul Tehnologic Cajvana. De menţionat este faptul că la coada clasamentului, în fiecare an, se află directorii liceelor particulare, însă aceştia nu sunt evaluaţi de IŞJ.
Procentul de promovabilitate de la bac de l