170 de camere de patru şi cinci stele, piscină acoperită, jacuzzi, trei restaurante şi 150 de oameni angajaţi. Acestea sunt planurile de dezvoltare pentru viitorul hotel construit pe scheletul Jiul. Managerul general al societăţii care deţine hotelul, Florin Opriş (foto), a vorbit într-un interviu acordat GdS despre costurile de modernizare şi dotările de care va beneficia hotelul care va purta numele unuia dintre marile lanţuri de profil din lume.
GdS: Lumea aşteaptă un nou hotel pe structura fostului Jiul. Când se va întâmpla acest lucru?
F.O.: Aşteptările oamenilor sunt normale şi noi încercăm, pe cât posibil, să le şi răspundem la aceste aşteptări. Practic, la finalul anului 2014 - începutul lui 2015, hotelul va fi funcţional cu tot ce înseamnă elementele adecvate: camerele, partea de restaurante, piscină, zona de wellness, spa şi toate elementele componenete.
GdS: Când vor începe lucrările de modernizare?
F.O.: E o întrebare pe care oamenii ne-au tot adresat-o de-a lungul timpului. Pe data de 21 octombrie va începe prima etapă a refacerii, reamenajării şi extinderii hotelului Jiul. Este vorba de demolarea parţială. Bun, a fost perioada de primăvară-vară când noi nu am lucrat, şi ne-au întrebat oamenii de ce începem tocmai acum, când se apropie iarna. Pentru că a trebuit să luăm totul la mână: partea de planing, de fluxuri ale hotelului, de structură, toate elementele necesare pentru ca, atunci când începem lucrările, să fie o activitate concretă, coerentă şi care să aibă ca finalitate hotelul de cinci stele pe care toţi îl aşteptăm.
Demolarea parţială înseamnă elementele actualului restaurant. Clădirea va dispărea şi va apărea o clădire nouă, total adaptată la tot ce înseamnă la nivel internaţional pe partea de ballroom, sau sala de evenimente, cum îi spunem noi, atât pentru evenimentele de familie, cât şi pentru conferinţe, sonoriz