Românii pot retrage oricând de la unul din cele 1.500 de bancomate BRD banii primiţi prin Western Union din ţară străinătate. BRD speră ca cel puţin 20% din retragerile de sume aferente transferurilor Western Union să se mute de la ghişee pe ATM-uri.
BRD, care este cel mai mare emitent de carduri din România (peste 2,2 milioane de carduri) şi cel mai important partener local al Western Union (cu o cotă de peste 20%), a ales să implementeze noul serviciu în special pentru disponibilitatea 24 de ore din 24, în condiţiile în care programul băncilor este limitat, precum şi pentru simplitatea operaţiunii de primire/retragere, care durează circa 30 sec-1 minut, pentru clienţii familiarizaţi cu operaţiunile la ATM.
În plus, pentru a stimula migrarea retragerilor aferente Western Union de la ghişee la ATM-uri, BRD oferă un curs de schimb pentru conversia sumelor mai bun cu circa 0,2% decât cursul de la ghişeu.
Primii 10.000 clienţi care vor retrage de la ATM-urile BRD sume primite prin Western Union, dar nu mai târziu de 31 ianuarie 2014, vor primi un bonus de 30 lei în contul cardului.
În prezent, prin BRD se efectuează lunar 110.00 de tranzacţii la ghişeu aferente transferurilor Wester Union, din care 37% sunt ale clienţilor BRD.
BRD se aşteaptă ca măcar 20% din retragerile aferente Western Union să se efectueze de la ATM-urile sale, din care jumătate să fie efectuate de clienţii altor bănci.
Graţie noului serviciu, BRD mizează pe creşterea cu 5% a numărului de tranzacţii aferente transferurilor Western Union.
Comisioanele de retragere sunt cele standard ale cardurilor clienţilor, nefiind plătită o sumă suplimentară pentru primirea banilor. Comisionul de transfer prin Western Union, care este stabilit pe tranşe, se plăteşte de către expeditor.