Timp de patru zile sunt sacrificate animale și credincioşii fac acte de binefacere. În judeţul Constanţa, oamenii au respectat tradiţia şi au început ziua în rugăciune. La Marea Rugăciune Comună au participat toți bărbații musulmani. Potrivit tradiției islamice după slujba oficiată de muftiul cultului musulman din România, credincioșii au continuat ziua cu ritualul sacrificiului așa cum este specific de Kurban Bayram.
„ După rugăciune, sacrificăm un animal, îl împărțim în trei și o parte ne rămâne nouă, o parte dăm vecinilor și o parte săracilor.„ a spus Veli Revan, imam la moscheea Carol.
„ Se sacrifică animale, berbec, oaie, vițel sau tăuraș pentru sănătate, belșug, chiar și pentru pace. Este o sărbătoare a belșugului pentru că din animalul sacrificat trei sferturi se împarte către familiile nevoiașe.„ a declarat vicepreședintele UDTTMR Demirel Caiali.
Animalele sunt sacrificate după un ritual respectat din cele mai vechi timpuri.
„ Înainte de sacrificare, imamul îl spală, îi dă animalului să guste sare și pâine, apoi citește versete din Coran. Măcelarul care îl taie trebuie să fie musulman și să fie curat.„ a adăugat vicepreședintele UDTTMR Demirel Caiali.
Animalul sacrificat nu trebuie cumpărat cu bani împrumutaţi iar preţul nu se negociază pentru că este considerat a fi un mare păcat.
De Sărbătoarea Sacrificiului, copiii musulmani merg să colinde la rude unde sunt rasplătiţi cu dulciuri şi bani. În tot acest timp, gospodinele gătesc mâncăruri specifice de Kurban Bayram printre care şi baur.
Pentru că fiecare musulman are datoria sfântă de a ajunge măcar o dată în viaţă la Mecca şi în acest din România, credincioşii au plecat în pelerinaj pentru a se simţi mai aproape de Allah.
În cluburile constănţene vor fi organizate în aceste zile toplantî-uri la ca