La Garda Financiară a început, ieri, inventarierea tuturor obiectelor care vor fi predate către Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea. Este ultima etapă înainte de desfiinţarea efectivă a instituţiei care a avut ca atribuţie principală combaterea evaziunii fiscale. Atribuţiile Gărzii au fost preluate de noua instituţie, Direcţia Antifraudă Fiscală, care va funcţiona de la 1 noiembrie. „A început inventarierea de către ANAF. Se predau toate, calculatoare, maşini, echipament“, a explicat Costel Isticioaia, ultimul şef al Gărzii Financiare din Vrancea.
Cei 13 comisari care mai figurează acum la Garda Financiară s-au înscris la concursurile pentru posturile vacante atât la Direcţia de Combatere a Fraudelor, pentru cele trei posturi de inspector antifraudă din Focşani, cât şi pentru posturile vacante la nivelul Direcţiei regionale de la Constanţa.
Zece candidaţi au fost declaraţi admişi la concursul pentru cele trei posturi de inspector antifraudă de la Direcţia de Combatere a Fraudelor, arondaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că au fost admise candidaturile lui Nicu Tălmaciu, Cicerone Costinel Chiriac, Costel Stan şi Ştefania Mărmureanu pentru postul de inspector asistent. Pentru postul de inspector principal au fost admise dosarele depuse de Dorica Mateescu, Lucian Petrea şi Ionel Adrian Albu. Pentru funcţia de inspector debutant s-au înscris Andreia Ramona Slavu, Gabriel Cezar Chelariu şi Adrian Dragne.
Prima probă a examenului va avea loc în data de 19 octombrie şi va consta într-un test grilă, după care urmează interviul la o dată care va fi stabilită. Reorganizarea sistemului fiscal din România a însemnat şi repartizarea unor inspectori antifraudă, prin Direcţia de Combatere a Fraudelor, la parchetele de pe lângă tribunale. În total sunt aproape 1.200 de postu