Șomerii din mediul rural din regiunea Nord-Est pot beneficia de mediere pentru găsirea unui loc de muncă.
Şomerii din mediul rural au mari dificultăţi în găsirea unui loc de muncă în apropierea locuinţei, potrivit experienţei şi a calificării lor.
Pentru a le oferi sprijin în găsirea unui loc de muncă, în această perioadă se implementează în regiunea Nord – Est un program de mediere a muncii pe piața locală, prin punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă din mediul rural. Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului “Dezvoltare durabilă în comunități rurale”, contract POSDRU 110/5.2/G/89660, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în OAMENI!”.
În această etapă a programului, peste 350 de persoane din grupul țintă (șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistență) vor beneficia de mediere. ”Ne bazăm pe sprijinul și recepetivitatea comunității de afaceri locale, indiferent de industria în care activează. Persoanele mediate sunt în cele mai multe cazuri femei, cu vârste și calificări diferite, astfel încât pot răspunde unei game variate de ofertă de muncă” spune Loredana Palimaru, consilier ocupaţional în cadrul proiectului.
Programul de mediere se desfăşoară în judeţele Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani, Neamț şi Bacău. În judeţul Neamt, în momentul de faţă, sunt acordate servicii de mediere cu preponderenţă celor 302 persoane certificate în cadrul programelor de formare profesională de către experţii proiectului, precum şi altor persoane care se încadrează grupului ţintă şi sunt interesate. Persoanele care sunt interesate să obţină această mediere şi companiile care au oferte de muncă în zonă pot apela la tehnicianul zonal 2- Năstase Onu Iuliana, telefon 0737 470 459, ş