Nu știu cine a spus că toamna se numără bobocii, dar ăsta e motivul pentru care constructorii de telefoane inteligente își lansează modelele acum. Când te simți cu buzunarele pline, este mult mai probabil să crezi că schimbarea telefonului mobil îți va îmbunătăți viața. De fapt doar primele două săptămâni sunt diferite. Și e în funcție de cât de pasionat ești de tehnologie. Poți fi frustrat, că nu reușești să-l folosești la fel de eficient ca pe cel vechi. Sau antipatic că nu-ți mai desprinzi ochii de pe noua investiție.
Contestatarii smartphon-urilor susțin că, pe cât ele devin mai inteligente pe atât utilizatorii lor devin mai proști. Ei spun că, după ce te-ai obișnuit cu minunea, nu te mai poți descurca fără ea. Readaptarea e grea, dar cred că oamenii și dacă ar rămâne fără curent electric și-ar găsi un echilibru în câteva luni. Totuși observ că, pe măsură ce telefoanele devin mai inteligente, oamenii devin consumatori mai idioți.
În America, ultimul fel de Iphone e apărut deja de câteva săptămâni. Isteria din magazine este la fel de proaspătă ca tehnologia pentru Iphone 17 S, din fabricile Apple. Nostalgicii comunismului s-ar simți minunat aici. Banii nu sunt suficienți ca să îl cumperi. Telefoanele se vând doar o oră pe zi, oamenii încep să apară la coadă înainte de răsărit. Iar ca sentimentul să fie complet, cu un act de identitate poți cumpăra maxim două telefoane. La butelii ca să te îngrămădești, ești împins de nevoia de a supraviețui. Dar la telefoane, aproape identice cu modelul trecut, ca să te îngrămădești poți fi împins doar de prostie.
Cu toate astea, recomand românilor să-și cumpere gadgeturi doar din străinătate. Nu am reușit să găsesc nici un produs la același preț ca acasă. Multe sunt și de două ori mai ieftine aici. Prețul în plus nu e pentru transport, toate vin din același colț al Asiei. Discrepanța poate veni doar pentru că