Trădare! Timp de un an, firma de pază a Consiliului Judeţean, formată prin transformarea fostului Corp al Gardienilor Publici Bihor, a avut o "cârtiţă" în interior. Ţi nu pe oricine, ci chiar pe economista şefă, Jenica Glitia, care îşi încasa liniştită salariul de la societatea căreia îi făcea concurenţă cu propria firmă.
Prinsă într-un flagrant conflict de interese, femeia nu are nicio remuşcare şi dă vina pentru ce s-a întâmplat pe... foştii colegi!
Serviciu public, firmă privată
Societatea Pază şi Protecţie Bihor SRL este, în judeţ, printre cele mai vechi şi mai mari în domeniu. Are aproape 200 de angajaţi, aproape toţi foşti gardieni publici, fiind înfiinţată pe scheletul fostei Direcţii Publice de Pază din cadrul CJ Bihor ca firmă de interes public, având ca obiect de activitate "asigurarea, contra cost, a pazei obiectivelor şi bunurilor aparţinând domeniului public şi privat din Bihor".
În 2011 a aterizat în societate şi Jenica Glitia. Economistă de profesie, a fost angajată în funcţia de conducere în urma unui concurs şi era considerată un om de bază, având pe mână întregul buget, lista clienţilor, tarifele practicate, cunoscând aşadar punctele forte şi vulnerabilităţile societăţii.
Glitia avea însă un plan pentru o afacere proprie în acelaşi domeniu, aşa că un an mai târziu şi-a făcut propria firmă de pază, Hyperion Security SRL. Cum o astfel de societate nu putea fi licenţiată decât dacă avea manager cu studii superioare juridice, femeia l-a recrutat în afacere şi pe consilierul juridic Sorin Husăsan, acelaşi cu care colabora şi Pază şi Protecţie Bihor SRL, care a devenit, alături de ea, administrator şi manager al Hyperion.
Spioana din firmă
În mod normal, femeia ar fi trebuit să facă publică decizia deoarece se afla în flagrant conflict de interese: şef într-o societate de interes public şi, în acelaşi timp, patron