Asociațiile și fundațiile cu personalitate juridică ce înființează și administrează unități de asistență socială pot primi subvenții alocate de la bugetul de stat sau, după caz, de la bugetele locale, care vor fi utilizate, în exclusivitate, pentru serviciile de asistență socială acordate persoanelor care, potrivit dispozițiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea.
De la bugetul de stat se pot aloca subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică a căror activitate de asistență socială se adresează unor beneficiari din mai multe județe ale țării și care au încheiat convenții cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pentru prestarea acestor servicii. Fundaţiile şi asociaţiile sălăjene care doresc să intre în posesia acestor subvenţii trebuie să ştie că principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească sunt următoarele: să fie persoane juridice române de drept privat fără scop patrimonial, constituite și acreditate sau licențiate să acorde servicii sociale, potrivit legii, și să acorde, de cel puțin 12 luni, servicii de asistență socială într-un cadru organizat, denumit unitate de asistență socială. Subvențiile se acordă pentru acele servicii care se încadrează în liniile de subvenționare prioritare în domeniul asistenței sociale care sunt aprobate anual prin ordin al ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Trebuie menţionat faptul că subvențiile se acordă în completarea resurselor financiare destinate de către asociație sau fundație pentru a fi cheltuite în scopul acordării serviciilor de asistență socială și vor fi utilizate în exclusivitate pentru aceste servicii.
Asociațiile și fundațiile cu personalitate juridică ce înființează și administrează unități de asistență socială pot primi subvenții alocate de la bugetul de stat sau, după caz, de