Sute de oameni s-au rugat la biserica din Şchei ce-i poartă numele, unde slujba de închinare a fost oficiată de protopopul Braşovului.
Cei care au vrut să se bucure de binefacerile Cuvioasei Parascheva şi nu au putut merge până la Iaşi, au putut-o face şi sub Tâmpa. Credincioşi din tot judeţul s-au adunat la biserica cu hramul Sfintei Parascheva din Şchei, unde protopopul Braşovului, Dănuţ Benga, a ţinut slujba de închinare. Oamenii au venit pregătiţi cu colivă, fructe, must, mere sau colaci să se roage cuvioasei pentru sănătate, familie, dar şi să-i apere de cutremure şi foamete. Moaştelor Sf. Parascheva le sunt atribuite multe minuni. În timpul bombardamentelor care au avut loc în cele două Războaie Mondiale, Catedrala din Iaşi care le găzduieşte a scăpat neatinsă de obuze.
Cuvioasa maica Parascheva s-a născut în satul Epivat din Tracia în secolul al XI-lea şi este o sfântă venerată în Biserica Ortodoxă Română şi în alte biserici de rit oriental. În anul 1641, moaştele sale au fost aduse la Iaşi de către domnitorul Vasile Lupu şi aşezate în ctitoria sa, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi. De ziua sfintei, credincioşii au venit să se roage in Şchei chiar şi din afara Braşovului. „Tradiţia spune că Parascheva face minuni şi vindecă boli dacă te rogi cu credinţă şi să ai un pic de credinţă, că, dacă nu ai, degeaba se roagă omul. Mă rog pentru sănătate, pentru mine, pentru familie şi sunt din Codlea. Pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva se aduc de prăznuire: colivă, fructe, must, mere, pâine, colaci”, spune o credincioasă. „Şi sfinţii se roagă pentru noi şi noi vrem ajutor de la ei, pentru a ne feri de boli, de necazuri, de cutremur, de foamete şi de multe alte necazuri. Eu am venit din cartierul Tractorul”, spune o altă femeie.
Ieri, de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva nu s-a lucrat, pentru că este risc de trăsnet, de grindină, de boli de ochi şi de boli d