- Social - nr. 201 / 15 Octombrie, 2013 Duminica, 13 octombrie 2013, in centrul comunei Batos a avut loc cea de-a XII-a editie a Festivalului "Sarbatoarea marului”. Au participat circa 50 de ferme si producatori din Batos si alte localitati limitrofe, care, in aceasta zi de toamna cu temperaturi de vara, au expus in standuri excelent amenajate mere din cele mai cunoscute soiuri, pere, gemuri, dulceturi, compoturi, struguri, vinuri, tuica etc., miere de albine si diverse produse ale stupului. De asemenea, cultivatorii de legume si zarzavaturi au venit la festival cu o diversitate mare de produse: varza, ceapa rosie si alba, morcovi, patrunjel, ardei, fasole, dovleci si diverse conserve din legume preparate in casa etc. Cu standuri deosebit de bogate in sortimentatie au venit crescatorii de animale. Branzeturile de calitate superioara au atras numerosi cumparatori carora le-a fost greu sa aleaga din varietatea de cascavaluri, branza la burduf, telemea si alte produse din lapte, frumos ambalate. Exemplu in acest sens a fost standul familiei Menyhart Ioan si Lucia, unde alaturi de branzeturi se vindeau mai multe soiuri de mere, intre care si pentru diabetici, stand la care servea fiica Andreea, eleva la Liceul sanitar din Targu-Mures. Familia Emil Tamasoiu, secondata de doamna Ana Bercea, a dominat "Targul merelor” (nu gresim cu nimic daca numim si astfel "Sarbatoarea marului”), si cel al conservelor din fructe. Prin ce? Prin marimea standurilor si amenajarea produselor, ambalarea lor pentru miile de cumparatori care s-au oprit sa admire coloritul merelor, al borcanelor cu dulceata, compot, gem, miere de albine, struguri cu boabe de chihlimbar si in final nu s-au putut abtine sa nu cumpere din bunatatile acestei toamne bogate. Miile de oameni veniti la Batos din intreg judetul si din judetele invecinate, pe langa frumoasa zi insorita de toamna, cu o temperatura a aerulu