Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara prinde viaţă. În curând, vizitatorii acestui loc vor avea de vizitat patru case nou construite, ale etniilor din Banat. În plus, casele acestea vor fi şi locuite, pentru ca senzaţia de autenticitate să fie crescută. Nu se ştie încă cum se vor angaja cele opt persoane, două pentru fiecare casă, dar se lucrează la acest lucru. Vor locui fie la unele evenimente, fie permanent, fie pe o perioadă determinată. Sunt două variante luate în calcul – o variantă în care vor locui oameni acolo în funcţie de evenimente – evenimente de două-trei zile, în care să stea acolo, sau o variantă în care să stea permanent acolo.
Cei de la Muzeul Satului lucrează la scenarii de locuire, de activităţi, familia va trebui să joace un rol acolo, să aibă capacităţi, să cunoască limba română, engleză, maghiară şi alte limbi ale etniilor. S-a primit deja la ADETIM o ofertă de la o familie care vrea să locuiască acolo permanent, dar aceste case nu trebuie confundate cu locuinţe pentru vreun caz social. Va fi organizat un concurs. Vor fi patru familii, câte o familie în fiecare căsuţă tradiţională. Practic, vor fi 8 angajaţi noi.
„Există posibilitatea ca doritorii să petreacă ei înşişi în cadrul acelor case câteva zile plăcute”
„Este un proiect transfrontalier, făcut împreună cu colegii noştri din Ungaria, care vizează acest spaţiu bănăţean. În viaţa aceasta tumultuoasă de zi cu zi aceste valori tradiţionale ale noastre contează foarte mult. Conceptul este deosebit. Vom putea experimenta live anumite lucruri care se întâmplă în spaţiul bănăţean în viaţa de zi cu zi. Există posibilitatea ca doritorii să petreacă ei înşişi în cadrul acelor case câteva zile plăcute. Sunt foarte satisfăcut de faptul că se valorifică şi acest spaţiu din Bastion, prin înfiinţarea centrului de informare şi promovare turistică, iar noi, concret, trebuie să facem ast