Un robinet care picură nu este doar enervant, dar se poate resimţi şi în factura de utilităţi. Potrivit unui studiu al autorităţilor de peste Ocean, un robinet defect,cu trei picături de apă care se scurg pe minut produce pagubă de un litru de apă pe zi. Economiseşte bani şi fii chiar tu meşterul casei cu ajutorul câtorva sfaturi prin care îţi vei putea repara chiuveta singur.
Pentru a putea face acest tip de reparaţii, vei avea nevoie de o şurubelniţă cu cap plat, o cheie reglabilă, garnituri şi şaibe.
Pasul 1: opreşte conducta de apă care alimentează chiuveta
În baie sau în bucătărie, înainte de a te apuca de meşterit, trebuie să opreşti apa pe conducta care alimentează chiuveta cu probleme. Ţevile conectate la robinet sunt situate imediat sub chiuvetă. Aici vei găsi doi robineţi pe care trebuie să îi închizi.
Pasul 2: deşurubează robinetul defect
Scoate căpăcelul decorativ (roşu sau albastru) şi deşurubează în sensul acelor de ceasornic şurubul. Vei avea şi garnituri, şi şaibe, aşa că ai grijă să nu le pierzi. Înveleşte robinetul într-o cârpă pentru a te asigura că nu-l vei zgâria.
Pasul 3: înlocuirea garniturii şi a şaibei
Odată ce ai desfăcut corpul robinetului, îndepărtează atât garnitura, cât şi şaiba uzată. Acestea vor fi prinse într-un şurub, pe care ar fi bine să îl înlocuieşti. Totodată, trebuie să te asiguri că şaiba şi garnitura noi au aceleaşi dimensiuni precum cele pe care le înlocuieşti.
Pasul 4: montează înapoi bateria
Acum, că ai noi garnituri pentru bateria ta, este timpul să o montezi la loc. Aşază robinetul în poziţia iniţială şi strânge bine şurubul, astfel încât locul să fie etanş. Pune la loc eventualele ornamente din plastic şi vezi cum se comportă mânerul în poziţia de pornit/oprit. Mişcarea trebuie să fie uşoară, nu forţată.
Pasul 5: verificarea
Dă drumul la apă, apoi deschide uşor