Peste trei milioane de euro vor fi investiţi în realizarea proiectului de alimentare cu gaze a oraşului Corabia, anunţă autorităţile. Reţeaua de la malul Dunării se va întinde pe 45 de kilometri.
Reprezentanţii autorităţilor din Corabia anunţă ca fiind o certitudine realizarea racordului la reţeaua naţională de gaze a oraşului de la malul Dunării. Contractul de furnizare dintre Transgaz şi Wirom Gaz a fost semnat, luni, peste trei milioane de euro urmând să fie investiţi în realizarea proiectului de alimentare cu gaze a oraşului Corabia. În acest scop va fi construită o reţea cu o lungime de până la 45 kilometri.
Lucrarea de aducţiune a gazelor în Corabia se află în derulare, iar în prezent se fac pregătiri pentru subtraversarea râului Olt. Termenul de finalizare a aducţiunii conductei de gaz de la Turnu-Măgurele este aprilie 2014. Conducta va avea lungimea de 27,1 kilometri, iar valoarea contractului de execuţie este de 18.056.000 de lei, fără TVA. În data de 5 martie 2013, a fost predat şi primit amplasamentul conductei de gaze. Doar după aceea societatea Wirom va începe lucrările în oraş, realizând una dintre cele mai moderne reţele din polietilenă, în regim de presiune medie din România.
Oraşul Corabia are în prezent 6.700 de locuinţe individuale, 2.500 apartamente şi 28 de obiective social-culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de agenţi economici. Pentru încălzire, corăbienii folosesc lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice sau combustibil lichid.
Gaze pentru dezvoltare
Reprezentanţii administraţiei publice din Corabia susţin că lipsa gazelor a îndepărtat, de-a lungul timpului, orice antreprenor care ar fi vrut să dezvolte afaceri în zonă. De aceea, racordul oraşului la gaze creşte speranţa de relansare economică a localităţii.
„Orice localitate care vrea să atragă investitori trebuie