Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, au efectuat miercuri 38 de percheziţii domiciliare la locaţiile unor persoane pe raza a 17 judeţe, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea infracţiunilor de „acces fără drept la un sistem informatic“, „modificare de date informatice fără drept“, „deţinere fără drept de date informatice în scopul săvârşirii de infracţiuni“, „fals informatic“, „fraudă informatică“, „falsificare instrumentelor de plată electronica“, „deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică“, „efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos“, şi înşelăciune, toate în formă continuată.
În urma percheziţiilor, 13 suspecţi au fost aduşi la audieri la DIICOT Mehedinţi, într-un dosar de clonare de carduri. Aceştia sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea care sustrăgea bani de pe cardurile unor cetăţeni din Italia, Germania, Olanda, dar şi din ţară. Prejudiciul se ridică la peste 16 milioane de dolari. Dintre cele 13 persoane duse la audieri, 11 sunt din Mehedinţi, patru din Orşova şi şapte din Drobeta Turnu Severin. Percheziţii au mai avut loc în Timişoara, Braşov, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Argeş, Olt, Dolj, Caraş Severin, Călăraşi.
Potrivit comunicatului emis de către DIICOT Bucureşti, există suspiciunea rezonabilă că activitatea infracţională a membrilor grupării, desfăşurată din 2009 şi până în prezent, a fost structurată pe mai multe paliere, fiecare dintre aceştia având atribuţii bine determinate. Ultimul palier al grupării infracţionale era reprezentat de persoanele care, în schimbul unor su