Asociaţia Pro Philharmonia a dezvelirea o noă placă-stea pe Aleea Muzicienilor, care este dedicată compozitorului Johannes Brahms , care a concertat la Timişoara în 1879
Proiectul Aleea Muzicienilor a fost demarat în anul 2010 cu scopul de a omagia mari personalităti ale muzicii clasice care au trecut prin oraşul de pe Bega, semnând şi în Cartea de Onoare a Filarmonicii.
Placa este donată timişorenilor de către preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei Pro Philharmonia, George Cocian, managerul Elba, cea mai mare fabrică cu capital românesc din oraş.
“Fiind un mare iubitor de muzică şi legat de Timişoara, mi se părea normal să completăm Aleea Muzicienilor cu încă o stea. Mie mi-a plăcut Brahms. A concertat în Timişoara şi este extrem de mulţi români care îi iubesc pe Brahms. La anul îi vom face o stea pentru prietenul lui Brahms, Joseph Joachim”, a spus George Cocian.
Pe promenada din faţa Sălii Capitol sunt montante stele George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt, Johann Strauss Jr şi Johannes Brahms. Toate sunt acum illuminate architectural cu leduri, tot ca donaţie din partea lui Geroge Cocian.
“Aceste corpuri de iluminat sunt produse noi. Sunt cu leduri. Este o premieră pentru România. Când este întuneric, iluminează chiar steaua”, a mai spus Cocian.
Brahms a vrut să cânte unui singur spectator la Timişoara
Evenimentul a avut loc marţi seara, în pauza concertului “Vă place… Brahms?” susţinut de violoncelistul Răzvan Suma.
“Pentru Timişoara acestă alee înseamnă extraordinar de mult. Am văzut foarte mulţi turişti care fac poze, sunt surprinşi să vadă că la Timişoara au cântat personalităţi de acest gen. Sunt 24 de mari nume pe care noi le-am idenificat, care au semnat în Cartea de Onoare a Filarmonicii, personalităţi ale culturii mondiale. Suntem la a cincea dală, iar de a