O liniste grea si asurzitoare apasa peste tot si toate in Romania. De la nemultumirile din interiorul Guvernului si pana la neintelegerile din randul grupurilor de indignati care protesteaza o data pe saptamana, toata lumea abia isi controleaza furia.
In interiorul USL razboiul a luat pauza doar ca sa poata reporni cu forte proaspete, pana la capat, peste cateva saptamani sau luni. Iar generatiile diferite din cadrul serviciilor sau din preajma justitiei, care se intrec in a ghici mostenitorul puterii, abia mai reusesc sa pastreze aparentele unei convietuiri pasnice.
Pana si razboiul dintre marii moguli de presa, Voiculescu si Ghita, pare sa fi luat o pauza. Pana la votul din Parlament asupra proiectului de la Rosia Montana "societatea civila" a intrat si ea in modul de asteptare.
Nelinistea din USL se exprima in luptele subterane care se dau in Parlament pentru o noua majoritate, alta decat cea a USL. Si pentru ca este vorba despre negocieri ce au la baza relatii economice, linistea si discretia sunt necesare pentru succesul operatiunii.
Altfel, furia si nemultumirile existente in Uniunea Social Liberala acum vor capata glas dupa incheierea afacerilor care sa regleze viitoarea majoritate. Exista tot mai multe voci care declara fara perdea ca, in functie de asezarea taberelor din justitie si servicii, vom cunoaste cel mai probabil si viitorul presedinte al Romaniei.
Desi e greu de spus cata manipulare si cat adevar intra in aceasta propozitie, oricare ar fi realitatea "din teren", rezultatul final include un numar mai mare factori necunoscuti care pot intoarce soarta partidei.
Indiferent insa de aliantele care se vor face la cel mai inalt nivel intre principalii candidati la castigarea puterii - Victor Ponta si Crin Antonescu - si indiferent de cum isi va juca Traian Basescu asii din maneca, in c