Dosarul privind dizolvarea Consiliului Local Valea Râmnicului va fi repus pe rolul Tribunalului Buzău, deşi se aştepta ca în aceastălună, la termenul din 15 octombrie, instanţa săse pronunţe pentru dizolvarea miniparlamentului local la cererea depusăde primarul comunei, Ion Sandu.
La termenul de pe 17 septembrie, a fost depusăla dosar o cerere de intervenţie în interes propriu din partea consilierilor locali care contestăcererea primarului. Ion Sandu spunea căastfel nu se încearcădecât tergiversarea desfiinţării deliberativului. Pe 15 octombrie, în sala de judecatăau fost prezenţi toţi cei opt aleşi care susţin dizolvarea Consiliului. Este vorba despre 4 de la PNL, 2 PDL şi câte unul de la PRM şi PP-DD. Ceilalţi 6, cinci de la PSD şi unul de la PDL, care s-au declarat împotrivă, reprezentaţi de avocat, au cerut conexarea dosarului cu un altul aflat pe rolul Tribunalului. Decizia instanţei a fost una neaşteptată.
Pentru administraţia locală, repunerea pe rol a dosarului care are drept obiect cererea primarului comunei, Sandu Ion, va însemna prelungirea agoniei - activitate a Primăriei complet blocată, fărăbuget pentru 2013 aprobat, cu obstrucţie la derularea investiţiilor şi cu cheltuieli permise doar pentru funcţionarea de la o zi la alta a Primăriei.
Ca şi în celelalte douădeliberative locale, blocajul administrativ determinat de neînţelegerile din consiliul local a fost motivul care a adus miniparlamentul în faţa instanţei. La Valea Râmnicului, mai mulţi consilieri PSD nu s-au putut înţelege nici în ruptul capului cu ceilalţi membri ai Consiliului, pentru că, spun ei, nu vor săpriceapăcădoi dintre aleşi, unul PDL şi unul PRM, trebuie săpărăseascădeliberativul local, pentru căau pierdut susţinerea partidelor pe listele cărora au candidat. Din luna februarie nu s-a mai votat vreun proiect de hotărâre de consiliu din lipsăde cvorum. Nici şedin