Deşi a obţinut al patrulea titlu european consecutiv, Federaţia Română de Minifotbal e ignorată complet de Mircea Sandu, care pretinde că această atitudine provine de la UEFA.
2010 (Bratislava), 2011 (Tulcea), 2012 (Chişinău) şi 2013 (Creta) sunt anii şi oraşele în care România a câştigat Campionatul European de Minifotbal, competiţie organizată sub egida Federaţiei Europene de Minifotbal, instituţie condusă de românul Răzvan Burleanu, care este şi preşedintele federaţiei române de profil.
Adevărul: Ce reprezintă acest ultim titlu european pentru federaţia pe care o conduceţi şi pentru România?
Răzvan Burleanu: O confirmare a faptului că strategia pe care ne-am asumat-o încă din 2007, an în care a fost înfiinţată federaţia şi au fost organizate primele competiţii de minifotbal în România, a fost bine aleasă şi aplicată. În toată această perioadă am stabilit nişte criterii de performanţă şi anumite principii obiective care ne-au adus victorii.
Cum vor fi răsplătiţi jucătorii care au obţinut astfel de performanţe?
Noi nu am avut ca obiectiv câştigarea titlului european, jucătorii şi-au stabilit obiectivul, ei au avut ambiţia să câştige competiţia. Aceşti jucători nu vor primi niciun ban, nu există o miză financiară în minifotbal, ei se delimitează total de partea financiară pentru că sunt amatori. Minifotbalul este un sport practicat de amatori, aceşti oameni joacă pentru a-şi reprezenta ţara şi atât. Ei au demonstrat că şi în România se poate face performanţă fără bani.
Totuşi, fără bani e greu să rezişti într-un context atât de instabil. Există vreo şansă pentru ca aceşti jucători să câştige bani pe viitor?
Nu există nicio perspectivă în acest sens. Ne dorim ca minifotbalul să rămână un sport amator, niciodată nu va fi profesionalizat, altfel s-ar distruge. Nimeni nu va câştiga bani din practicarea minifotbalului, toţi jucăto