Cu toţii ştim că planeta noastră nu o duce prea bine din cauza poluării şi a încălzirii globale. Dacă nu ai de gând să-ţi reduci amprenta de dioxid de carbon în timpul vieţii, ce ar fi să ajuţi mediul înconjurător după ce mori?
După ce trecem în nefiinţă, corpurile noastre continuă să polueze. Dacă sunt îngropate, ocupă spaţiu pentru mult timp, lucru care poate duce la defrişări. Dacă sunt incinerate, emană gaze nocive în atmosferă. Care ar fi alternativa? Îngheţarea.
Potrivit „Wired“, o companie suedeză militează pentru folosirea unui nou tip de înmormântare, numit „promession“. Ce presupune acesta?
Cadavrele sunt scufundate în azot lichid după care sunt puse pe o suprafaţă specială care vibrează la o anumită frecvenţă. Vibraţia provoacă spargerea corpului în bucăţi mici, care sunt apoi deshidratate.
Rezultatul este plasat într-o cutie specială biodegradabilă şi îngropat aproape de suprafaţă. Rămăşiţele se transformă în îngrăşământ în numai câteva luni, iar familiile vor putea planta un copăcel deasupra celor dragi.
Compania din spatele „promessa“ a reuşit să strângă o finanţare de 3,2 milioane de dolari în ultimii 12 ani şi experimentele efectuate până acum au fost de succes.
„Cobaii“ au fost, de fapt, porci, deoarece testarea acestei tehnici pe cadavre umane este ilegală.
Tehnica a stârnit interesul unor companii şi asociaţii din peste 60 de ţări, iar startupul a primit titlul de cea mai promiţătoare companie de inovaţii din Suedia.
Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.