Proiectele iniţiate în cadrul Strategiei Dunării vor avea prioritate de finanţare în perioada 2014-2020, a anunţat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice la cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „Strategia pentru regiunea Dunării – prezent și viitor. Politici de dezvoltare socială, academică și a mediului de afaceri”.
„Sunt patru piloni ai Strategiei Dunării, cu 11 domenii prioritare, și am recomandat tuturor autorităților locale din cadrul regiunilor riverane Dunării ca, în cadrul fiecărui aparat propriu, să formeze un grup care să țină legătura și să fie permanent la curent cu noutățile și posibilitățile de finanțare în cadrul Strategiei Dunării”, a declarat ministrul Liviu Dragnea, citat de Agerpres.
Potrivit aceleaşi surse, vor avea prioritate de finanţare proiectele pentru reabilitarea infrastructurii de transport, reabilitarea infrastructurii portuare, proiecte din domeniul educaţiei şi formării precum şi cele de dezvoltare a rețelelor de așezări, în domeniul mediului, în special cele de prevenirea și gestionarea riscurilor naturale, conservarea și protecția ariilor rurale de-a lungul fluviului Dunărea, mai ales din Delta Dunării. De asemenea vor primi fonduri mult mai uşor proiectele de infrastructură socială și de sănătate în Delta Dunării precum și cele din domeniul economiei, cum ar fi valorificarea potențialului agricol, energetic, turistic, inclusiv protecția și dezvoltarea patrimoniului cultural și natural al zonei Dunării, sprijinirea IMM.
Strategia Dunării a fost adoptată în 2011 de către 14 state dunărene, printre care şi România şi are ca prioritate o serie de investiţii economice dar şi de protecţie a mediului.
Proiectele iniţiate în cadrul Strategiei Dunării vor avea prioritate de finanţare în perioada 2014-2020, a anunţat viceprim-ministrul Liviu Dra