Fostul edil al oraşului Craiova a fost condamnat definitiv, pe data de 20 septembrie, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.
Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada februarie-martie 2006, Solomon ar fi primit, în mai multe tranşe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizaţie de construcţie ilegală. Anterior, cererea de autorizaţie de construcţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti. ”Mă bucur că s-a terminat calvarul. După ce îmi voi ispăşi pedeapsa, nu o să mă mai întorc niciodată în viaţa publică. Asta este. Respect decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, chiar dacă nu-mi convine, dar nu fac comentarii, aşa că o să-mi petrec o perioadă de timp la penitenciar, aici, în Craiova sau, mă rog, la Severin, nu ştiu exact unde, care e regimul de detenţie, la semi-deschis sau liber, după care o să revin lângă familie, dar nu la Primărie sau în viaţa publică. Familia mea... nu mai comentez. Mi-e dor deja de nepotul meu”, a spus Solomon cu ochii în lacrimi în momentul în care afost dus în arestul poliţiei.
VIDEO
Antonie Solomon a fost transferat la un penitenciar semidechis la Drobeta Turnu Severin. Plenul Senatului a decis să retrimită la Comisia juridică raportul cu privire la cazul fostului edil al oraşului Craiova. Solomon şi-a pierdut funcţia de senator. ”Propun ca proiectul de hotărâre să privească doar constatarea încetării mandatului de senator. Vacantarea postului constituie o problemă, fiind presupune organizarea de alegeri anticipate”, a spus Nicolae Şerban, senator USL.
Antonie Solomon s-a înscris anul trecut în PP-DD şi a candidat la alegeri