Cei zece inculpaţi, dintre care unul arestat preventiv, din dosarul ce vizează furtul de muniţie de la Uzina Mecanică Sadu, au apărut ieri din nou în faţa judecătorului care va da o sentinţă pentru fiecare dintre ei, audierile de la Tribunal nefiind însă deloc unele amiabile.
Un martor a venit în faţa instanţei după mai multe încercări de a fi audiat, acesta fiind un vecin al lui Ion Bălţătoiu, cel arestat. Martorul respectiv i-a făcut cunoştinţă muncitorului de la UM Sadu cu ofiţerul sub acoperire care a fost implicat în realizarea flagrantului, de mai mult timp Bălţătoiu declarând că ofiţerul l-a instigat să comită furtul de muniţie.
Vecinul său a dispărut din Bumbeşti Jiu imediat după ce i-a făcut cunoştinţă cu ofiţerul sub acoperire, după realizarea flagrantului bărbatul fiind greu de găsit inclusiv pentru a fi adus la audierile de la Tribunal. Declaraţia sa de ieri i-a enervat la culme pe unii dintre avocaţi, care au ajuns să fie acuzaţi că l-ar intimida sau i-ar răstălmăci vorbele, o întreagă dispută purtându-se cu judecătorul de caz în jurul modalităţii de ascultare a înregistrării cu discuţiile din şedinţă. Lucrurile s-au complicat şi mai mult în momentul în care avocatul lui Bălţătoiu a insistat ca ofiţerul sub acoperire să fie audiat şi el pentru a se dovedi dacă l-a instigat pe muncitorul respectiv să comită furturile pentru care acum poartă cătuşe.
Cererea de audiere a ofiţerului sub acoperire a fost acceptată inclusiv de reprezentantul Parchetului la acest proces, situaţia fiind una extrem de rară, poliţiştii implicaţi în organizarea unor flagrante nefiind audiaţi vreodată în vreo sală de judecată. Ofiţerul respectiv va rămâne însă „sub acoperire” pentru că judecătorul de caz, Alin Nicolescu, a respins cererea prin care toate părţile din dosar erau de acord cu audierea respectivă. Magistratul şi-a motivat decizia prin faptul că Bălţă