Știați că Antoine-Augustin Parmentier, pentru a trezi interesul francezilor pentru cartofi, chibzuit susținut de Ludovic al XVI-lea, a recurs la numeroase subterfugii: el a intervenit pentru plantarea de terenuri cu cartofi la periferia Parisului (astăzi cartierele la Porte Maillot și Grenelle) și „a pus să fie păzite în mod ostentativ ziua, ca să îndemne populația să le fure noaptea".
Ingrediente:
-400 grame de cartofi
-200 grame pesmet
-100 grame susan
-condimente (boia dulce, boia iute, sare, piper)
-ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţam cartofii şi îi tăiem in bucaţi mari si îi fierbem pe jumătate in apă cu sare. Îi punem pe o farfurie si îi stropim cu ulei de măsline, condimentăm cu sare şi piper.
Amestecăm pesmetul, boiaua si susanul. Tăvălim bucăţile de cartofi prin acest amestec.
Punem înt-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Stropim cu puţin ulei de măsline şi dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Tags: Antoine-Augustin Parmentier cartofi pesmet susan condimente ulei de masline
Știați că Antoine-Augustin Parmentier, pentru a trezi interesul francezilor pentru cartofi, chibzuit susținut de Ludovic al XVI-lea, a recurs la numeroase subterfugii: el a intervenit pentru plantarea de terenuri cu cartofi la periferia Parisului (astăzi cartierele la Porte Maillot și Grenelle) și „a pus să fie păzite în mod ostentativ ziua, ca să îndemne populația să le fure noaptea".
Ingrediente:
-400 grame de cartofi
-200 grame pesmet
-100 grame susan
-condimente (boia dulce, boia iute, sare, piper)
-ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţam cartofii şi îi tăiem in bucaţi mari si îi fierbem pe jumătate in apă cu sare. Îi punem pe o farfurie si îi stropim cu ulei de măsline, condimentăm cu sare şi piper.
Amestecăm pesmetul, boiaua si susanul. Tăvălim bucăţile