S-a mai încheiat o etapă din reabilitarea Templului Coral din Tulcea. Începute în luna aprilie a acestui an, lucrările din cadrul etapei au fost multiple: a fost executată structura metalică a acoperişului (ţiglă metalică); pe cupole, însă, a fost menţinută tabla originală din zinc (s-a intervenit pe alocuri doar pentru izolare); a fost refăcută arhitectura exterioară, respectându-se forma iniţială; au fost montate ferestre circulare noi, purtând Steaua lui David; Templul Coral a fost tencuit şi vopsit. Fără anumite lucrări suplimentare, cele de mai sus au costat în jur de 150.000 de lei, bani asiguraţi de către Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER).
Solomon Faimblat, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Tulcea, apreciază că lucrările pentru etapa următoare pot începe luna viitoare, finanţarea ridicându-se cam tot la 150.000 de lei. Vor fi montate la tavan panouri de rigips, duşumele de lemn, podeaua de la intrarea în Templu va fi refăcută din plăcile recuperate de mozaic, va fi vopsit Aron – Hadeş (altarul); totodată, cele patru uşi de la intrare vor fi făcute din stejar, tâmplăria ferestrelor va fi recondiţionată; cât priveşte partea electrică, vor fi reinstalate candelabrele şi aplicele originale. Sunt necesare lucrări suplimentare de sistematizare a curţii, în sensul consolidării gardului din spate şi a dirijării apelor meteorice.
Templul Coral din Tulcea este singurul din Dobrogea şi face parte din cele optzeci şi trei de temple şi sinagogi de pe cuprinsul ţării.
S-a mai încheiat o etapă din reabilitarea Templului Coral din Tulcea. Începute în luna aprilie a acestui an, lucrările din cadrul etapei au fost multiple: a fost executată structura metalică a acoperişului (ţiglă metalică); pe cupole, însă, a fost menţinută tabla originală din zinc (s-a intervenit pe alocuri doar pentru izolare); a fost refăcută arhitectura exter