Președintele Societății Române de Reumatologie, prof. dr. Ruxandra Ionescu, a declarat astăzi, la o conferință de presă privind suferințele reumatice, că poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă boală inflamatorie articulară și afectează aproximativ unu la sută din populația generală, ceea ce înseamnă 200.000 de pacienți în România.
Potrivit Agerpres, Ruxandra Ionescu a mai precizat că poliartrita reumatoidă are consecințe grave atât asupra stării de sănătate fizice a celor afectați, cât și asupra calității vieții pacienților şi că spondilita anchilozată, o altă afecțiune, are o incidență de două-trei ori mai mare la bărbați, mai frecventă fiind la tineri.
În ceea ce privește artroza, studiile arată că aceasta este de departe cea mai frecventă suferință articulară și a doua cauză de invaliditate la persoanele de peste 50 de ani, după boala ischemică coronariană. Incidența acesteia crește cu vârsta, fiind maximă între 55 și 75 de ani.
Potrivit specialiștilor, o altă boală - osteoporoza - afectează la nivel mondial 22 milioane de femei și 5,5 milioane de bărbați cu vârste între 50 și 84 de ani. În România, prevalența acesteia este estimată la 11,5%, ceea ce înseamnă că una din trei femei va avea această afecțiune după 55 de ani. Președintele Societății Române de Reumatologie, prof. dr. Ruxandra Ionescu, a declarat astăzi, la o conferință de presă privind suferințele reumatice, că poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă boală inflamatorie articulară și afectează aproximativ unu la sută din populația generală, ceea ce înseamnă 200.000 de pacienți în România.
Potrivit Agerpres, Ruxandra Ionescu a mai precizat că poliartrita reumatoidă are consecințe grave atât asupra stării de sănătate fizice a celor afectați, cât și asupra calității vieții pacienților şi că spondilita anchilozată, o altă afecțiune, are o incidență d