Aproximativ 100 de persoane au protestat în faţa Prefecturii Cluj solicitând aplicarea măsurilor strategice de reformă a sănătății propuse de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.
Protestatarii au avut asupra lor pancarte cu următoarele mesaje: „Ne întâlnim şi discutăm lege să modificăm, scriem chiar şi pe hârtie, 62 cum o să fie, la final e ...băşcălie”, „Dialog social fără rezultat real scris în actul publicat. Este lucru de ...AT şi dispreţ iar demonstrat”.
“Dorim ca toate aceste proteste să amplifice presiunea argumentelor pe care am exercitat-o deja asupra Ministerului Sănătății pe calea numeroaselor propuneri și proiecte pe care le-am înaintat de la începutul acestui an până în prezent precum și prin intermediul participării la grupurile de lucru ale acestei instituții. Protestele noastre constituie atât o formă de presiune asupra Ministerului Sănătății și a Guvernului pentru a adopta măsurile de reformă pe care le-am solicitat cât și o formă de conștientizare a populației asupra situației în care se găsește sănătatea șI salariații care-și desfășoară activitatea în acest sector”, au explicat reprezentanții Federației.
Reprezentanții organizației au participat ieri la negocierile desfășurate în cadrul Comisiei de dialog social de la Ministerul Sănătății pe tema majorității proiectelor de lege propuse de minister.
“Una din temele abordate în cadrul acestor negocieri a constituit-o proiectul legii malpraxisului, care este în continuare într-o formă nemulțumitoare, nefiind adoptată cea mai bună soluție, ce ar putea avantaja atât salariații dar și pacienții. Deoarece considerăm că protestele trebuie să fie însoțite de un set de documente strategice care să indice calea pe care pot fi îndeplinite revendicările, contribuind astfel la identificarea celor mai bune soluții, am înaintat și cu această ocazie reprezentaților Ministerului puncte