Dosarul în care fostul deputat PDL Alin Trăşculescu este acuzat de trafic de influenţă, delapidare şi uz de fals a rămas în pronunțare, la Tribunalul București. La începutul acestei săptâmâni a avut loc ultimul termen de judecată, dar pronunțarea a fost amânată pentru data de 28 octombrie.
Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce, potrivit procurorilor, ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, faptele fiind încadrate la trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit pe numele lui Trăşculescu se arată că în perioada august-noiembrie 2012, Marian Valeriu Calotă l-ar fi constrâns prin ameninţare pe denunţătorul Vintilescu să dea sumele de bani cerute de deputat, în schimbul unor intervenţiilor promise. Potrivit anchetatorilor, Trăşculescu şi Calotă s-ar fi întâlnit cu Vintilescu pe 10 noiembrie 2012, în Focşani, pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima tranşă din 1,1 milioane de lei ceruţi. Trăşculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la el.
Calotă a fost prins în flagrant delict, în jurul orei 20.40, după ce a primit banii de la Vintilescu. După aproximativ 20 de minute, Trăşculescu a fost oprit pe Bulevardul Independenţei din Focşani, pentru percheziţie corporală, fiind percheziţionat inclusiv autoturismul deputatului PDL. Alin Trășculescu a stat o vreme și în arest, ulterior fiind pus în libertate.
În acest dosar au mai fost judecați, în afară de Trăşculescu, și Marian Valeriu Calotă, Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene și Dorian Geolfan.
Dosarul