Infirmiere şi femei de serviciu insuficiente pentru a acorda atenţia necesară celor 286 de bătrâni, din care aproximativ 60 de persoane suferă de Alzeihmer, alte zeci imobilizate la pat, condiţii de cazare ce lasă de dorit, cu mobilier vechi, primit în cele mai multe cazuri ca donaţii după ce spitalele l-au declarat dezafectat, lifturi care nu mai funcţionează, sunt doar câteva dintre problemele Căminului pentru Persoane Vârstnice, singura instituţie de stat destinată vârstnicilor din Craiova. Mai mult decât atât, bătrânii se plâng de taxa solicitată, dar şi de modul în care sunt trataţi sau de meniul primit.
Ca în orice instituţie de stat, şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova există un deficit mare de personal. Sunt angajaţi care au renunţat la serviciu după doar câteva luni de muncă cu vârstnicii, salariul de pe fluturaşul de plată, de maximum 600 de lei, lăsându-i fără motivaţie. Cele mai grave probleme au apărut în 2010, când s-a dispus separarea de vârstnici a persoanelor cu dizabilităţi, care au trecut în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, creându-se astfel haos. Dacă în urmă cu trei ani existau 400 de angajaţi, astăzi sunt doar 130, deşi în organigramă sunt prevăzute 152 de posturi. Cei care se ocupă implicit de bătrâni sunt mult mai puţini, restul fiind bucătari, paznici etc. În străinătate, conform reprezentanţilor căminului, la 30 de vârstnici muncesc 45 de angajaţi.
„Din cei aproximativ 400 de angajaţi, câţi existau în urmă cu trei ani, au rămas foarte puţini. Cel mai mare deficit este la infirmiere, avem 80 care lucrează în trei ture şi trebuie să schimbe zeci de pacienţi. Am scos la concurs câteva posturi, însă puţini sunt cei care doresc să lucreze aici. Salariul unei infirmiere este de 600 de lei, iar al unui medic undeva la 1.000 de lei. Avem opt cadre medicale, unul s